Dalnashian

Our clients wanted to maximise the views over the loch to the north, get as much benefit as possible from the evening sun, that sets behind rising ground to the south, have a covered drying area and a large garage for cars, workshop and gardening.

We designed an L-shaped house with a family room/kitchen at one end, vaulted and glazing on three sides. The living room and bedroom face the view to the north, with the utility room and study at right angles. Circulation space is minimised.

On the upper floor is a large open hall sitting area with balcony roof windows that take advantage of the setting sun.

The cottage-like appearance of the entrance porch and hall, contrast with double height gables and dormers to the front. The walls are a combination of render and larch cladding; the roof is slated and small sun-tubes have been used to give light into internal bathrooms and the larder.

A GSHP runs underfloor heating.

www.secarmichael.com
www.pollockroofing.co.uk
www.scotphoto.com

Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian
Dalnashian