Hawthornbank

A steeply sloping site, a restricted footprint, a desire for natural light and impressive views to the north formed the basis of the design of this house.

To minimise the foot print and exploit the steep slope, the main living area has four half levels.

The front door opens into a short hall with a full width window opposite the door; the inner hall leads to the open plan living room and kitchen which is south facing glazed gable. Half flights of stairs lead down to 2 bedrooms and a bathroom for guests and up to the master bedroom, dressing room and en-suite shower room.

A further half flight gives access to the study gallery that overlooks the living room.

A utility room forms the link to the garage that houses a wood pellet boiler, the heat source for the underfloor heating.

A simple palette of materials have been to great effect used both inside and out.

Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank
Hawthornbank